В Пловдивския районен съд продължава делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица.

...
</TD
>В Пловдивския районен съд продължава делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица.
Коментари Харесай

В Пловдив гледат делото срещу близнаците Динкови. Майката на Митко: Те са съучастници!

В Пловдивския областен съд продължава делото против близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица. Двамата братя са упрекнати в помагачество на 32-годишния Рангел Бизюрев и персонално укривателство при убийството на 24-годишния Димитър Малинов на 21 юли предходната година.  

Преди началото на правосъдното заседание близки, родственици и съграждани на убития юноша от Цалапица още веднъж провеждат митинг пред съда. 

Делото против близнаците Динкови се гледа по общия ред. Днес се чака да бъдат разпитани още няколко очевидци и да бъдат изслушани експертизите на движимостите лица.

" Планирали сме митинг в понеделник, преди делото на близнаците, от 8.30 до 9.30 часа пред Районен съд - Пловдив. След това ще влезем на съвещанието да забележим по какъв начин ще се развият нещата ". Това сподели за  Plovdiv24.bg  Атанаска Бакалова, майката на убития в Цалапица Димитър Малинов.

" В сряда също ще има митинг, преди делото на Рангел Бизюрев – от 8.30 до 9.30 часа, преди даването на ход на делото против него. За годишнината от гибелта на Митко, на 20 юли, ще създадем помен, поканили сме негови другари, който желае, да пристигна. Още не съм решила какво друго да върша ", сподели Атанаска Бакалова.

Майката не е съгласна с държавното обвиняване против близнаците. Според нея, те би трябвало да бъдат съдени не за укривателство, а за съучастие.

" Митко е бил заровен 7 дни. Близнаците са съучастници. Укривател е този, който гледа до момента в който товарят тялото на Митко, той е ятак. Той е видял, знаел е какво се случва и мълчи два месеца след убийството. Викат го на разпит, а той мълчи. А близнакът Валентин им занесъл две лопати и една мотика, и след това се върнал за кирка. Затова той е съучастник, той не се е обадил на тел. 112, с цел да предотврати това. Не сме съгласни с това обвиняване за персонално укривателство. Те са съучастници в убийството на Митко. Не знам за какво са с такива обвинявания, те са 100 % съучастници. Митко можеше да е жив в този момент. Но те не са му дали първа помощ, а са тръгнали да го заравят ", сподели Атанаска Бакалова.

Според майката, има доста разминавания в показанията и на двамата близнаци с това на Рангел. Тя държи да има нов следствен опит, само че този път с Рангел Бизюрев. Досега е юридически подобен единствено с близнаците. 

" Ние настояваме няколко пъти пред Окръжна прокуратура, само че ни беше отхвърлен. Надяваме се съдът да го разпореди. Близнаците трансферират всичко на Бизюрев, само че те са донесли непринудено и строителни боклуци, с цел да сложат от горната страна, а той въобще не ги е карал да го сторят. Има цялостно разминаване сред показанията ", твърди настойчиво Атанаска Бакалова. 

" Искаме истината и виновниците да си понесат наказанието. Тези хора са рискови. Никой не се е обадил да желаят помощ, тръгнали са да го заравят, това си е съзнателно ликвидиране ". 

Майката на Митко напомни още, че два дни откакто към този момент Митко е бил разгласен за търсене, родителите на близнаците също са писали във фейсбук и са се правили на съпричастни. А по-късно са изтрили профилите си. Те са знаели истината. В реалност, по същото време родителите на близнаците бързо са поръчали паспортите им и са ги завели на отмора на морето.

" Искаме да знаем още кой пръв сподели на Рангел, че Митко е приказвал нещо, и за какво никой не си признава в този момент, всички мълчат. Рангел е отишъл да го пита дали това е правилно. Но в този момент никой не желае да уточни кой е този. Ние желаеме да разберем ", сподели още Атанаска Бакалова.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР